-

De Middeleeuwse Zone van Logne

U parkeert de wagen aan de "Ferme de Palogne". Even iets eten vooraleer op stap te gaan ? Dat kan in de taverne "Al Gatte d'Or" !

En als u nu eens uw dag begon met een bezoek aan de burcht ? Op tien minuten tijd leidt het pad u naar de middeleeuwse site. Tijdens uw rondwandeling (met gids of audiogids) geniet u van het prachtige uitzicht en van de koele en geheime ondergrondse gangen, maar vooral van de jacht op de Gouden Geit en haar schat !

Terug naar Palogne. Een kleine pause ? Op het terras van de taverne proeft u de specialiteiten van het huis, en voor de jongsten is er de speeltuin.

Nu is het tijd voor het spektakel van de "Aigles de Logne" (of "Arenden van Logne") : uilen, buizerds, valken, gieren, arenden… De meer dan 30 roofvogels herinneren u op spectaculaire wijze aan de passie van de voormalige heren voor de jacht en de valkenjacht.

Maar u bent nog niet aan het einde van uw middeleeuws Latijn : het burchtmuseum, met de archeologische collecties, opent zijn deuren voor u tot 18u00. U heeft ruim de tijd om u een idee te vormen van het dagelijkse leven van de heren en de ridders uit de Middeleeuwen, en van hun Merovingische voorvaders die de versterkte plaats als eersten bezetten, 1500 jaar geleden.

Vooraleer u Logne verlaat wilt u wellicht nog een blik werpen op de Romaanse kapel van Vieuxville, een overblijfsel van de oude kerk uit de 12de eeuw, en op het weer aan de oppervlakte komen van de Lembrée, waar de beek terug opwelt vanuit de diepere grotten om de vallei en het dorp van een helder en gul water te voorzien, en dat het ganse jaar door.

G

G

Merovingische dame van de 6de eeuw- Tekening Benoît Clarys - Copyright Domaine de Palogne
Dame van 6de eeuw - Tekening B. Clarys

G

De Arenden van Logne
Valkshow

G

 
Vieuxville - Romaanse kapel, begin van de 12de eeuw
 
 
Romaanse kapel, 12de eeuw